Related Posts with Thumbnails

Monday, August 30, 2010

Selamat Hari MERDEKA !!


"Tanggal 31... bulan lapan.. lima puluh tujuh.. hari yang mulia, hari bahagia.. kita sambut.. ?? yang merdeka..." (hehe.. G tak ingat lirik)

++++++++++

Hari MERDEKA datang lagi, pedulikan rakyat negara jiran yang kutuk kita macam-macam, yang pijak bakar jalur gemilang, sebab kite tahu kita lagi aman tenteram dari mereka disana.. Merdeka ke-53 ni kite sambut dgn riang dengan cahaya bulan ramadhan.. moga-moga negara kite terus aman sentosa, berdaulat, cemerlang gemilang dan sentiasa menjunjung tinggi agama dan kepercayaan yang di pegang sampai ke akhir hayat..

++++++++++

"Duhai ibu pertiwi.. putra putri datang sujud bakti.. untuk menunaikan.. untuk menunaikan.. sumpah dan janji..". Ni la lagu patriotik @ lagu merdeka yang paling G suke.. Syahdu dan nyaman lagu nya.. hehe.. murid-murid suke lagu mana ea?? Lagu NIKO ke??

++++++++++

Malam ni nk kua lagi.. bukan nak kua makan kerang rebus, bukan juga nk pegi beli candy kulum AVATAR yang ntahapapantah tu dan bukan juga kua tgk bunga api malam merdeka, tapi nk pegi shopping baju raya (orang tak shopping baju merdeka ea).. pada yang xda baju raya tu, jom la shopping same-same. Tapi pakai pitis sdiri2 la ea..

++++++++++

Kat bawah ni G ada letak chord lagu "Bahtera Merdeka".. Pada sape2 yang boley men gitar tu.. layan je la ea.. patriotik skit..

++++++++++


Aishah - Bahtera Merdeka


Em B Em
Bunda senyum riang

Am B Em
Menerima bahtera merdeka

B C
Putra-putri sayang (2x)

Am B
Sedang berjuang


Am B Em
Fajar telah tiba

Am Em
Nan menyising membawa harapan

B C
Tanah semenanjung (2x)

B Em
Permata nilam


chorus :

E Am
Jiwa dan Raga

D G B Em
Buktikanlah pada nusa bangsa

B C
Supaya negara maju jaya

Am B
Aman merdeka


Em
Duhai ibu pertiwi

Am B7 Em
Putra-putri datang sujud bakti

B C
Ingin menunaikan (2x)

B Em
Sumpah dan janji


Ulang chorus


Raya lagi 11 hari je.. Nanti kite layan lagu raya plak ea.. Assalamualaikum..

4 comments:

  1. semangatnyo cikgu sambut merdeka..
    bagus2..

    ReplyDelete
  2. hehe.. jange la panggil cikgu.. supo koya nk jadi cikgu plop.. panggil pengetuo dh la.. hehe..

    ReplyDelete
  3. Wah!! bersemangat jugak.. peace!!

    ReplyDelete

IKLAN BEST!! KLIK KEJAP