Related Posts with Thumbnails

Tuesday, November 30, 2010

Lokasi Best Cuti Sekolah : Cameron Highland


Ehem2.. Selamat cuti skoloh buat semua yang ku cintai.. (Chewah..) Entry sebelum ni G ada bijok2 pasal aktiviti best cuti sekolah. Alaa.. pasal barbeku tu.. haha.. Kali ni plak, G nak bijok dan cerita pasal lokasi best cuti skoloh dan lokasi yang pertama terpilih adalah Cameron Highlands (Tak de alasan kukuh kenapa G pilih lokasi ni ea) hehe..

++++++++++

Cameron Highland ni merupakan salah satu keajaiban di Malaysia dan merupakan syurga dataran tinggi yang menyajikan keindahan pemandangan perkampungan inggeris serta ladang-ladang teh. Terletak di negeri Pahang di kawasan banjaran Titiwangsa di sekitar 1500 meter di atas permukaan laut. Suhu di sini boleh turun hingga 16°C atau lebih rendah lagi pada masa-masa yang tertentu. Sejuk... tambah-tambah lagi kalo pegi time musim bah camni. Kalo bawak bini lagi lagi la best kan. huhu..

++++++++++

Pasal tempat tinggal saudara saudari jangan risau.. kat sini ada tempat penginapan yang disediakan. Pasal makanan plak, restoran-restoran banyak tersusun disekitar kawasan ni. Kalo tak jumpa restoran korang telan je la strawberi ngan daun teh. Pergh!! sebut pasal strawberi ni, teringin plak nak makan. Best!! tambah-tambah lagi kalo makan cicah coklat.. ("saya suke makan straberi cicah coklat, Dato' slalu belikan saya strawberi cicah coklat. saya suke..." kata beliau) Erm.. Untuk lain-lain maklumat, korang search je la kat google atau klik je kat sini.. G malas nak merapu panjang2. Aktiviti-aktiviti dan lokasi-lokasi best yang lain, tunggu next entry la ea.. Sekian terima kasih..
tengkiu.. tengkiu.. tengkiu..

++++++++++

Makan steamboat kat sana besh gak.. layan je la ea..


Ni antara hotel yang korang boleh uat tempat berlabuh.
Tak de la murah sangat, mahal je. hehe..




12 comments:

  1. bestnya cameron.. last pegi 3 tahun lps..... sob sob...
    jom ke langkawi...
    http://rosesnebula.blogspot.com/2010/11/cuti-cuti-malaysia.html

    ReplyDelete
  2. ape barang cameron..jom p israel la Master G!haha

    ReplyDelete
  3. Cameron Highlands best ade ladang teh..yeay :D

    ReplyDelete
  4. mu dok israel ko loni apai?? doso g situ..

    ReplyDelete
  5. hahaha...doso bakponyo Cikgu G, ambo g berJIHAD tuu..

    ReplyDelete
  6. jihad sunggoh2 la kalu g2 gak.. :P

    ReplyDelete
  7. wahh bstnye g cameron..sy org phg pon x smpai sne lg...T_T

    ReplyDelete
  8. ee.. ruginya. cuti2 camni bley la pegi..

    ReplyDelete
  9. alamak ! strawbery park penah tdow c 2 heee xdela murah sgt mahal je ahahhaa..btw,cameron mmg besh ! :D

    ReplyDelete

IKLAN BEST!! KLIK KEJAP